Bouw nieuwe 2N datacenter ligt op schema

Het weer was de afgelopen maand dermate goed dat het nog een kwestie van tijd is voordat ons nieuwe pand dicht zit. Met name de glazen pui aan de voorkant moet nog geplaatst worden en dan kunnen de werkzaamheden binnen verder gaan.

De vorige keer vertelden we dat we in ons nieuwe datacenter een adiabatisch koelsysteem gaan gebruiken. Deze keer bespreken we de stroomvoorziening met u.

De grootste verandering op het gebied van de stroomvoorziening is dat het nieuwe datacenter volledig 2N wordt uitgevoerd. Ons huidige datacenter is N+1 uitgevoerd.

 

Wat betekent N+1 en 2N eigenlijk ?

N is de hoeveelheid stroomcapaciteit die nodig is voor voeding van een datacenter bij een volledige belasting.

Bij N+1 is een extra onderdeel toegevoegd om in het geval van een storing of bij vereist onderhoud aan een onderdeel te ondersteunen.

2N betekent dat een systeem volledig redundant en gespiegeld is. Het beschikt over twee onafhankelijke distributiesystemen, die op geen enkele manier met elkaar  verbonden zijn of afhankelijk van elkaar zijn.

 

Hoe is dat straks dan bij het nieuwe datacenter?

Buiten het nieuwe datacenter komen 2 transformatoren te staan met daarnaast 2 noodstroom aggregaten. Van daaruit komt de stroomvoorziening in 2 gescheiden  technische ruimtes het datacenter binnen. In iedere technische ruimte komt een hoofdverdeler te staan en een modulair UPS. Tot slot komt in de datazaal een gescheiden A en B feed.

 

Wat betekent dit voor u als klant?

Dit betekent dat we in ons nieuwe datacenter de beschikbaarheid van uw data sterk hebben verbeterd. Er kan bij wijze van spreken een complete technische ruimte uitvallen en dan nog merkt u als klant daar niets van.

U heeft dus nog meer zekerheid dat uw data te allen tijde bereikbaar is als u uw hardware in ons nieuwe datacenter plaatst.

 

In een volgend artikel zullen wij u meer informatie geven over de beveiliging van ons nieuwe datacenter.

Blog

ICT, internet en mkb: dat is wat ons bezighoudt. De specialisten van Global-e delen belangrijk nieuws, handige tips en soms een gezonde dosis fun.

Bekijk het overzicht