Start nieuwbouw

Global-e Datacenter zet groei en verduurzaming voort met bouw tweede datacenter

Op 30 november jl. is officieel de bouw gestart van het tweede datacenter van Global-e Datacenter aan de Europalaan in Rijen.

In het bijzijn van de medewerkers luidden Anita Quirijnen, Manager Finance en HRM bij Global-e ICT solutions en Ronald Voermans, directeur Global-e Datacenter een nieuwe fase van innovatie en verdere groei in. De kernwaarden integrity, security en availability staan hierin centraal.

Door de komst van dit datacenter wordt  de totale capaciteit van Global-e Datacenter verdubbeld.

Belangrijke regionale speler

Als belangrijke regionale speler maakt Global-e Datacenter een flinke groei door. Een groei die naar de verwachting van Ronald Voermans aanhoudt, doordat de regio Midden-Brabant steeds verder uitbreid qua bedrijvigheid.

Global-e Datacenter is de ideale locatie voor deze bedrijven, doordat het centraal gelegen is en het fungeert als belangrijk knooppunt van glasvezelverbindingen.

Veel van de bedrijven in deze regio hebben een sterke behoefte aan professionele diensten, die traditioneel worden geleverd vanuit Amsterdamse datacenters. Global-e Datacenter speelt in op deze behoefte door met partners als DCspine en NL-IX de  diensten beschikbaar te maken in de regio.

Met 10-jaar ervaring als aanbieder van colocatie weet Global-e Datacenter als geen ander wat deze bedrijven nodig hebben om de beschikbaarheid en continuïteit van hun IT-omgeving te waarborgen.

Verdere verduurzaming

De bouw van het nieuwe datacenter zorgt niet alleen voor  meer groeimogelijkheden, het zorgt ook voor een verdere verduurzaming van de organisatie. Zo kan het datacenter bijna het hele jaar door gekoeld worden met de buitenlucht. En kan het eigen kantoorgedeelte verwarmd worden met de restwarmte die het datacenter zelf produceert.

Bijzonder op de nieuwe locatie is het Experience Center waarin Global-e Datacenter de mogelijkheid biedt om niet alleen zelf maar ook andere bedrijven (uit de regio) presentaties en bijeenkomsten te laten organiseren.

Het Experience Center geeft Global-e Datacenter daarnaast de mogelijkheid om de relatie met zijn bestaande klanten verder te verdiepen en om geïnteresseerde organisaties te laten zien, leren en ervaren wat het datacenter te bieden heeft.

Global-e Datacenter zet met het tweede datacenter dus niet alleen in op nog meer groei, maar ook op nog duurzamer ondernemen.