microway

Toewijding aan kwaliteit: het verhaal van Microway

Sinds de oprichting in 1981 heeft Microway zich gepositioneerd als een betrouwbare leverancier van hoogwaardige IT-oplossingen. Deze toewijding blijkt eens te meer uit hun beslissing om hun IT-omgeving onder te brengen in een van de high-end datacenters van Global-e Datacenter. Door te kiezen voor Global-e laten ze zien dat ze niet alleen investeren in technologie, maar ook in partners met dezelfde betrouwbaarheid en service.

Het verhaal van Microway vindt zijn oorsprong in de visionaire geest van Cor Pijnenburg, die in 1972 aan het roer stond van PTI, Pijnenburg Technische Installaties. Zijn avontuurlijke reizen brachten niet alleen handelsmogelijkheden, maar ook een schat aan ervaringen. Pijnenburg’s innovatieve reis leidde tot de ontwikkeling van een breed scala aan detectieapparatuur en automatiseringsoplossingen, waaronder systemen voor diverse sectoren en branches zoals de agrarische sector en de ruimtevaart.

Microway, avontuurlijk automatiseren

In 1981 werd in ‘s-Hertogenbosch Microway BV opgericht, waarbij Pijnenburg’s expertise en ondernemersgeest samensmolten met zijn passie voor technologie. Wat begon met de verkoop van PC’s uit het Verre Oosten, evolueerde al snel tot een toonaangevende leverancier van IT-oplossingen. Microway richtte zich op netwerken, servers en softwareontwikkeling, gedreven door Pijnenburg’s visie en het vermogen om talent samen te brengen. Na de overname door Erik Treffers in 2008 ging Microway een nieuwe fase in, gericht op de IT-sector. Het bedrijf bleef evolueren, omarmde nieuwe technologische trends en bleef streven naar kwaliteit en klantgerichtheid.

Een toekomstgerichte samenwerking

In 2015 keerde Microway terug naar on-premises dataopslag, maar met de groeiende behoefte aan betrouwbaarheid en schaalbaarheid, besloot het bedrijf hun gegevens te verhuizen naar een datacenter. Het Bossche bedrijf had reeds ervaring met een partij uit de Randstad, maar zocht nu graag in de omgeving voor snel en persoonlijk contact. Na zorgvuldige overwegingen koos Microway voor Global-e Datacenter in Rijen vanwege de uitstekende faciliteiten en het persoonlijke contact.
De samenwerking met Global-e Datacenter is een belangrijke stap in deze toekomstgerichte benadering. Als gelijkgezinde bedrijven delen Microway en Global-e dezelfde passie voor kwaliteit en zijn ze vastbesloten om samen te bouwen aan een succesvolle toekomst.

microway