RenderFabric denkt in de toekomst

Rory van Gaal is 26 jaar en youtube-ster, Amazon reward ontvanger, bitcoin warrior, miner expert, maar ook eigenaar van RenderFabric, een start up rendering en 3D design provider met een achtergrond in netwerk optimalisatie. Waar hij met zijn youtube video’s over ‘cryptocurrency heated pool projects’ tienduizenden views kreeg, bleek hij ondertussen ook een pionier op het gebied van netwerken, zowel qua IT als in mensen.

“Ik heb altijd geleerd om hard te werken voor wat je wil in het leven.” Aldus van Gaal. “Maar ik wil wel een verschil maken in de wereld. Met RenderFabric focus ik me op bedrijven die in de toekomst kijken, maar ikzelf ben al vele stappen verder. Ik maak contact en onderhoud deze, zo heb ik inmiddels een enorm wereldwijd netwerk opgebouwd, waardoor ik mijn servernetwerk heb kunnen creëren.”

RenderFabric is een rendering bedrijf dat netwerkoptimalisatie verzorgt voor bedrijven over de hele wereld. Met netwerken die verbonden zijn op tienduizenden plekken, kunnen klanten de grootste datapieken opvangen zonder zelfs een hickup. Dankzij al deze verbonden servers, gecombineerd met Artificial intelligence (AI) worden de computers slimmer. “Je hebt thuis geen grote, dure computer meer nodig om te gamen of te hosten. Door slechts een lidmaatschap bij ons bedrijf beschik je over alle gewenste data die je maar nodig hebt.” Rory zegt met een scherm, een processor en wat internet alles te kunnen doen wat hij wil.

Als een van de eerste klanten van het nieuwe datacenter van Global-e op de Europalaan in Rijen, verhitte hij zelfs de toen nog lege zalen, met groene stroom welteverstaan. “We grapten er zelfs over dat dankzij mijn draaiende servers, de kantoorruimtes geen verwarming meer nodig hadden.” Wanneer klanten van RenderFabric grote pieken in hun te gebruiken data hebben, vangt hij het op door slechts te switchen van software, onderlinge communicatie tussen de systemen te optimaliseren, en de lijnen open te gooien. “IT automatisering is no joke, ik regel vanuit hier al 30 servers in mijn eentje. Maar mocht ik meer power nodig hebben? Dan weet mijn automatisering wat er moet gebeuren.”

Wereldwijd

De groei van RenderFabric is duidelijk zichtbaar. Het high-end Global-e datacenter blijft zich vullen met servers van Van Gaal. De schaalbaarheid die Rory zijn klanten biedt, vindt hij met een gerust hart terug in het fundament van bij Global-e. Ook de kennis binnen het datacenter, waardoor Rory op niveau kan brainstormen, gaat zijn verwachtingen te boven. Global-e biedt naast de wereldwijde connecties met diverse netwerken ook ruimte voor de toekomstige groei van RenderFabric en het hosten van een wereldwijde game. Dat geeft Rory een gerust gevoel.

“Ik heb altijd heel veel ideeën, maar ik probeer me te focussen.” Aldus Rory. “RenderFabric is het bedrijf waar ik mijn brood mee verdien, maar waardoor ik me ook kan focussen op wat ik wil. Ik zoek altijd naar het grotere geheel, de plannen waar ik mee aan de slag wil. Ik heb duizenden klanten over de hele wereld, maar ik zorg ervoor dat ik in die business altijd de core blijf.”

Metaverse

Weaving power’, is dan ook het motto van Rory van Gaal. RenderFabric biedt een van de vele bruggetjes die de distributie van power met elkaar verbindt. Iedere farm op de wereld is met elkaar verbonden. Hierdoor is de toekomst duidelijk voor Rory: Metaverse, het gehele netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3D-ruimtes waarin gebruikers interactief ageren. Waarin masterservers kleinere servers dankzij AI gaan aansturen. Hier gaat een enorme vraag naar data- en powercapaciteit komen. Vooruit kijken is voor Rory zijn tweede natuur: “Ik heb de machines al staan en ik kan ze voor meerdere doeleinden tegelijkertijd gebruiken. Met de netwerken die ik nu al heb, waarbij de servers gehost zijn bij Global-e datacenter, kan ik met een gerust hart aan de slag met toekomst.”