colocatie

“Jarenlange partnership op basis van kennis en vertrouwen”

Bitency en Global-e Datacenter

Bitency, Internet Service Provider met een groot aantal internetdiensten zoals webhosting, virtual private servers en dedicated servers, gaat als sinds 2008 voor de beste kwaliteit voor zijn klanten. Een betrouwbaar datacenter ligt hierbij aan de basis. Met een redundant netwerk kunnen zij hun klanten vanuit onder andere de beide Global-e Datacenters, de continuïteit bieden die hun klanten verdienen.

Dennis op de Weegh, eigenaar van Bitency, startte in 2008 met zijn organisatie in Rijen. Met het type klanten wat hij voor ogen heeft en de diensten die hij hen biedt, kiest hij zijn leveranciers goed uit. “Ik ben zelf natuurlijk een echte techneut, de eisen die ik stel aan mijn leveranciers zijn niet gering: op technisch niveau wil ik kunnen brainstormen, qua hardware moet het bovenmaatse kwaliteit zijn en een partner in de regio is ideaal. Dit, zodat ik zelf aan de ‘knoppen kan draaien’.”

Continuïteit is van groot belang

Met een voorgaande datacenter partner bleek dit dan ook niet de ideale match te zijn. De stroom viel daar meerdere malen uit en dit is natuurlijk een no-go voor een datacenter. “Aan mijn kwaliteitseisen werd niet voldaan dus ging ik verder kijken.”

De keuze viel dan ook snel op Global-e Datacenter, die zelf in 2009 zijn deuren openden. Startend met een rack in datzelfde datacenter begon dit partnership. Bitency begon als aanbieder met het ontwerpen van websites en bijbehorende webhosting en domeinregistratie. Al snel bleek dat er bij zijn klanten ook behoefte was aan diensten als virtual private servers, dedicated servers en colocatie.

Alwaar het klantenbestand en de dienstafname van Bitency groeide, zo groeide ook de behoefte aan meer ruimte in het datacenter van Global-e. Dankzij goed overleg en advies ging Bitency dan ook uitbreiden naar het andere datacenter van Global-e. Dennis: “Meer ruimte en redundantie betekent meer vertrouwen, groei en continuïteit richting mijn eigen klanten.”

Verdiend vertrouwen

Inmiddels gebruikt Bitency alweer een behoorlijk aantal racks. verdeeld over twee datacenters. Daar waar zij destijds een van de eerste klanten waren van Global-e Datacenter, blijft deze jarenlange samenwerking voortbestaan op basis van kennis en vertrouwen. “Wanneer ik naar Global-e bel, wordt er direct actie ondernomen. Ik ben hier een naam en geen nummer, de mensen die ik spreek weten direct wat ik nodig heb. Je bent belangrijk voor hen en dat maken ze waar.”

Veel klanten van Bitency stellen hoge eisen aan hun Internet Service Provider, denk aan bepaalde (ISO)certificeringen. Deze eisen kunnen allemaal bij Global-e Datacenter worden afgevinkt. “Een solide partner geeft ook aan mijn klanten weer vertrouwen.” Aldus Dennis.

Een partnership dat écht twee kanten op werkt

“Soms krijg ik een verzoek van een klant dat beter past bij de diensten van Global-e, dan sturen we ze met plezier naar door. Je weet namelijk dat ze goed geholpen worden. Andersom doet Global-e dit ook voor ons. Omdat we elkaar zo goed kennen is dit samenspel mogelijk. En als ik veel nieuwe klanten doorgestuurd krijg via Global-e, kan ik bij hen weer een nieuw rack afnemen. Het werkt dus echt twee kanten op.”