Curio Global-e DC

Curieuze Curio Datacenter studenten

Het opleidingsinstituut Curio bracht dit jaar opnieuw een tweede groep studenten mee voor een bezoek aan ons datacenter. Op vrijdag 3 november ontvingen we de groep van 18 studenten van docent Floris Klapwijk, nadat eerder dit jaar de groep van Edward van Wijk ons bezocht in maart 2023.

Deze studenten van Curio Techniek en Technologie en ICT met het keuzevak Datacenter kregen een presentatie in het Experience Center over onze sector en onze datacenters. Tijdens de presentatie werden hen enkele vragen gesteld die ze moesten beantwoorden. De antwoorden konden ze vinden in het nieuwste DDA-rapport of werden tijdens de rondleiding en presentatie duidelijk.

Studenten zaten in groepjes van maximaal 5 aan een tafel en werden aangemoedigd om een rolverdeling af te spreken: sommigen luisterden naar de presentatie, anderen zochten antwoorden in het DDA-rapport, en één student fungeerde als notulist. Daarna bezocht elke groep afzonderlijk de datazaal in het datacenter, waar opnieuw enkele antwoorden konden worden gevonden. Een leuke en leerzame middag, aldus de enthousiaste studenten.