“Bewezen betrouwbaarheid biedt een solide basis”

Qcast BV en Global-e Datacenter

Qcast is gespecialiseerd in het ontwerpen, implementeren en ondersteunen van veeleisende infrastructuren. Deze experts uit Oosterhout hebben uitgebreide ervaring met enkele van de grootste en meest bedrijfskritische infrastructuren in zakelijke en publieke organisaties. Het belang van continuïteit is voor hun klanten dus erg groot. Een logische keuze om gebruik te maken van niet één, maar twee datacenters van Global-e Datacenter.

Paul Liebregts, Technical Director bij Qcast, is een ondernemer én IT-er in hart en nieren. Toen hij bijna acht jaar geleden met zakenpartner Remco Timme Qcast startte had hij een ruime ervaring in de IT-dienstverlening opgebouwd. “Ik wist precies wat ik zocht in een leverancier,” aldus Liebregts. “Een partner met kennis, waar je mee kan brainstormen. Maar ook een betrouwbaar en representatief bedrijf. Ik moet richting mijn klanten ook verantwoorden waarom ik bepaalde keuzes maak.”

In de eerste levensjaren van Qcast werkten zij nog samen met twee andere datacenterpartijen. Met de groei van het bedrijf namen de eisen richting de leveranciers ook toe. De snelheid en omvang van de bandbreedte namen toe, de back-ups dienden directer te worden opgeslagen en ook de toenmalige ruimtes voldeden niet meer.

In het verleden had Paul al eens samengewerkt met Global-e Datacenter. Hij was daar toen al heel tevreden over. “Wij zijn vanuit Oosterhout in de omgeving gaan kijken. Dan kom je bij diverse partijen uit. Echter, de bewezen betrouwbaarheid van de professionals van Global-e die zij mij eerder al hadden bewezen trok mij daardoor makkelijk over de streep. We gingen over naar de twee datacenters van Global-e en stelden onszelf met deze keuze ook direct in staat om in onze ISO 27001 en GDPR compliant te zijn en te blijven.”

Qcast heeft een actieve- en een back-up omgeving, verdeeld over de twee datacenters van Global-e. Vanwege de onderlinge connecties van de datacenters kan Qcast hun omgeving makkelijk opschalen of bij onderhoud uitwijken naar de back-up locatie. Informatiebeveiliging van de (meta)data gebeurt dankzij deze redundant uitgevoerde datacenters, een noodzakelijk goed voor de bedrijfskritische infrastructuren van de klanten van Qcast.

“De datacenters zijn om de hoek, alles is er netjes geregeld. Je werkt op een prettige manier met professionals samen, zij kennen mijn organisatie. Ook de prijs/kwaliteit verhouding is gunstig, daar kijk je als ondernemer natuurlijk ook naar”, aldus Liebregts. “Wij kennen zelf onze klanten goed en vinden het fijn dat Global-e ons op hun beurt ook goed kent. Dat is in deze business snel en prettig zakendoen. Voor de toekomst voorzie ik zeker een goede vorm van uitbreiding, dat doen we dan natuurlijk weer bij Global-e Datacenter.”