Datacenter Beheerder (Site en Facility Manager)

Voor de uitbreiding van ons team, zijn wij op zoek naar een Datacenter Beheerder (Site & Facility Manager) voor 32/40 uur. Lijkt dit je wat? Lees dan snel verder!

Wie zijn wij?
Global-e Datacenter levert datacenter-, netwerk- en internetdiensten vanuit haar eigen datacenters in Rijen. Wij zijn ISO27001:2017 gecertificeerd en founding member van de Dutch Datacenter Association (DDA). Onze datacenters zijn gebouwd volgens de Tier III(+) standaard. Ons nieuwe datacenter aan de Europalaan 5 te Rijen is sinds september 2020 operationeel en voorzien van de laatste stand van de datacenter technieken.
Onze klanten komen naar ons datacenter, omdat het een veilige omgeving is en een hoge beschikbaarheid heeft. Onze klanten voelen zich thuis door onze klantgerichtheid, flexibiliteit én technische knowhow.
Voor het beheer en onderhoud van de technische installaties in ons datacenter zoeken wij een enthousiaste Datacenter Beheerder (Site en Facility Manager).

Het team?
Wij werken in een klein team. Dit betekent dat de lijnen kort zijn. Je schakelt direct met de directeur over de aandachtsgebieden waar jij je mee bezig houdt.


Wat ga je doen?

 • Facility management; Jij zorgt ervoor dat het datacenter 24/7 operationeel is. Je bent verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de technische installaties en zorgt ervoor dat incidenten en/of storingen snel worden opgelost.
 • Site management; Je zorgt dat alles op orde is binnen het datacenter. Je treedt dienstverlenend op richting klanten en houdt toezicht op klanten en bezoekers. Je zorgt ervoor dat het datacenter een representatieve uitstraling heeft en voert logistieke werkzaamheden uit. Daarnaast zorg je voor de oplevering van nieuwe racks.
 • Je onderhoudt een goede communicatie met klanten en de collega’s van ons datacenter.

Wat kun jij?

 • Je bent bekend met de ISO-27001 norm.
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je handelt snel en adequaat bij storingen.
 • Je bent consistent en nauwgezet bij de uitvoering van procedures.
 • Je kunt snel schakelen met verschillende prioriteiten.
 • Je hebt een hoog kwaliteitsbewustzijn en werkt zorgvuldig.
 • Je benadert een probleem vanuit verschillende invalshoeken en bent proactief.

Wat heb je nodig?

 • Mbo4 werk- en denkniveau, richting elektrotechniek/technische bedrijfsinstallaties;
 • Certificering voor een Datacenter specifieke werkgebieden (CDCS, CDCP) is een pré.

Gezien de aard van de functie vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG); eventueel kan ook een antecedentenonderzoek plaatsvinden.

Wat mag je van ons verwachten?
Een moderne, innovatieve werkomgeving, waar ruimte voor eigen initiatief en inbreng is. Bij Global-e Datacenter wordt hard gewerkt, maar we houden de balans tussen werk, studie en privé zeer goed in de gaten. Wat we minstens zo belangrijk vinden, is dat je jezelf voortdurend blijft ontwikkelen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.
Als je bij ons komt werken, is dat met dezelfde intentie als hoe wij de samenwerking met onze klanten willen aangaan: langdurig en persoonlijk met een professionele basis. We bieden je een dienstverband van 40 uur in een prettige bedrijfscultuur. Het salaris is passend bij jouw werkervaring en senioriteit en qua arbeidsvoorwaarden wordt er goed voor je gezorgd. Zo krijg je een laptop ter beschikking, een budget voor een smartphone en een pensioenregeling op maat.
Sinds 2020 zijn we gevestigd in een nieuw pand aan de Europalaan 5 in Rijen, goed bereikbaar met de auto en op loopafstand van treinstation Gilze-Rijen.

Interesse?
Word jij enthousiast van dit functieprofiel en herken jij jezelf? Aarzel dan niet en maak je interesse kenbaar door jouw CV en motivatie te mailen naar Ronald Voermans via het emailadres hrm@global-e.nl. of bel met 0161-888874.