Wim Nelemans Van Eijck Holding

“Van Eijck Mobility kiest voor zekerheid van twin datacenter”

Van Eijck is een internationaal bergings- en repatriëringsbedrijf met diverse vestigingen in Nederland. Zij voeren dagelijks en 24/7 takel-, bergings- en (inter-)nationale transportdiensten uit. Om snel en adequaat op noodoproepen te kunnen reageren, dient het transportbedrijf dan ook altijd bereikbaar en beschikbaar te zijn, met een naadloze aansluiting op de logistieke applicaties. Een logische keuze om gebruik te maken van twee high-end datacenters van Global-e Datacenter.

 

Wim Nelemans, ICT manager bij Van Eijck, kent het bedrijf door en door. Hij startte in 2018 als systeembeheerder bij het bergingsbedrijf en groeide door naar de functie die hij nu bekleedt. Toentertijd werd de ICT hardware nog geleased, daar bracht Wim snel verandering in: “Een prima oplossing voor toen maar het bedrijf groeide enorm en daar past een professionele IT oplossing bij. Alles moet altijd werken: onze logistieke applicaties moeten altijd up and running zijn, dat heb je alleen aan 100% zekerheid genoeg. Ik heb jarenlang een succesvol eigen bedrijf in IT voorzieningen gehad, ik wist dus precies waar ik naar op zoek was in een IT partner en had een flinke eisenlijst.”

Het hoofdkantoor van Van Eijck bevond zich destijds in Gilze, dichtbij de woonlocatie van Wim Nelemans. “Ik ging op zoek naar een betrouwbare datacenterpartner in de regio, in het geval van calamiteiten is dat erg prettig, zodat je geen tijd verliest om eerst nog naar het datacenter toe te rijden. Keuze uit diverse datacenters was er genoeg, maar ik geef de voorkeur aan persoonlijk contact. Je kent elkaar en weet wat je aan elkaar hebt, daarom viel de keuze op Global-e Datacenter.”Wim Nelemans Van Eijck Holding close up

Optimale redundantie

Er is gekozen voor een twin datacenteroplossing. Wim legt uit: “Redundantie staat voor bereikbaarheid en beschikbaarheid en dat is een absolute must in onze branche! In een van de datacenters van Global-e hebben wij diverse VM’s draaien, daar hangen dan ook de gateways waar elke medewerker van Van Eijck via VPN veilig verbindt. Onze transport applicatie Transplan – welke wordt ingezet voor ons transportonderdeel Van Eijck International Car Rescue – draait op diezelfde locatie. Voeg daar de interne en externe Active Directory’s aan toe voor de bergers en de telefooncentrale, de facturatiesystemen en het platform voor de autoverhuur en zelfs dan heb ik nog maar een deel benoemd!”

(Data) Transport

Het andere datacenter van Global-e behuisd een host die continu dankzij de 10GB fiberverbinding tussen beide datacenters een databackup ontvangt. Via een Zettabyte File System worden elke vijf minuten snapshots getransporteerd van het actieve datacenter naar het backup datacenter. Op die manier kan de volledige omgeving met een maximum van vijf minuten dataverlies, opgestart worden bij calamiteiten.

Wim vertelt waarom de oplossing zo goed past: “We kunnen direct door en weten dat het veilig staat en snel werkt. Tegenwoordig werken we met remote uitleesbare tagograafkaarten, die in de voertuigen zitten. In het datacenter liggen zogenaamde ‘Smart Card ID Readers’ waarin zich passen bevinden waarmee we de data uit de tagograaf kunnen decoderen. Daardoor hoeft niet iemand op kantoor passen te wisselen en ze liggen veilig.”

Toekomstbeeld

Het bergingsbedrijf heeft inmiddels meer dan 500 FTE in dienst en 16 vestigingen. Voor de toekomst zou de ICT Manager van Van Eijck nog graag een netwerkbeheer uitbreiding zien: “Ik heb inmiddels al jaren goed persoonlijk contact met het kundige personeel van Global-e Datacenter. Ik zou voor de toekomst nog samen willen kijken om iedere vestiging aan de achterkant aan elkaar te koppelen, om zo het beheer van het netwerk volledig over te dragen aan Global-e.”