Datacontinuïteit is topprioriteit

Datacontinuïteit en brandveiligheid zijn voor datacenters onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om 99,99% uptime-garantie waar te maken, vertrouwt Global-e op het gebied van brandveiligheid voor 100% op de blusgasoplossing van Hi-Safe  via Hertek.

“Het door ons gekozen koelsysteem was bepalend voor onder andere het type blusgasinstallatie. De oplossing die Hi-Safe heeft aangeboden is enorm flexibel. Hierdoor hebben we nu een blusgassysteem waarmee drie verschillende ruimtes geblust kunnen worden in plaats van drie verschillende blusinstallaties. Dat scheelt aan complexiteit voor beheer en onderhoud.” – Ronald Voermans, Directeur Global-e Datacenter.

Servers géén surfers

Dataservers, in tegenstelling tot surfers, gaan niet goed samen met water. Daarom is het cruciaal voor de minimale downtime dat bij brand een blusmiddel wordt geactiveerd dat zo min mogelijk schade aan de servers aanricht. In tegenstelling tot een sprinklerinstallatie voorkom je met een blusgasoplossing waterschade aan de serverkasten waardoor de datacontinuïteit en uptime-garantie niet in gevaar komen. Want één seconde downtime is al één seconde teveel.

Tijdens het maken van de bouwplannen van het nieuwe datacenter hebben Ronald en Ad verscheidene datacenters bezocht om best practices binnen hun branche te vergaren. Daarna zijn gesprekken gevoerd met meerdere leveranciers van blusoplossingen voor datacenters. Kennis, flexibiliteit, timing en pricing hebben de doorslag gegeven voor Global-e om te kiezen voor Hi-Safe. Al bij de eerste gesprekken met Hi-Safe kwam de uitgebreide kennis over en ervaring met datacenters naar voren. Ook de door Hi-Safe voorgedragen flexibele toepassingen met betrekking tot blusoplossingen voor niet alleen de datazaal maar ook de omringende ruimtes hebben substantieel meegewogen in de besluitvorming. Daarnaast kwam ook een uitdagend stuk planning om de hoek kijken. De installatie van het koelsysteem en de blusgasinstallatie moesten nauw op elkaar aansluiten om geen kostbare tijd te verliezen. Ook aan deze strakke timing heeft Hi-Safe gehoor gegeven. Een succesvol afgerond nieuwbouwproject, met een schitterend en veilig datacenter als eindresultaat, waar Global-e en Hi-Safe trots op mogen zijn.

Door de centrale ligging in Noord-Brabant, razendsnelle verbindingen en een deskundig team zijn wij het datacenter voor Zuid-Nederland. Wat er in het rack gebeurt dat bepaalt en regelt de klant zelf. Global-e zorgt ervoor dat alle voorzieningen daaromheen gesmeerd lopen. Naast datacontinuïteit, brandveiligheid en datasnelheid maken vooral de mensen van Global-e het verschil.