Duurzaamheid bij Global-e Datacenter

Global-e Datacenter is founding member van de Dutch Datacenter Association (DDA). De DDA is de brancheorganisatie voor Nederlandse datacenters en geeft het belang van verduurzaming van de Nederlandse datacentersector aan. Uiteraard vinden wij het als organisatie ook erg belangrijk om op een positieve manier bij te dragen aan een betere wereld. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is daarom onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Hoe komt deze bedrijfsfilosofie tot uiting?

100% groene stroom(voorziening)
Allereerst maken wij gebruik van de meest energie efficiënte apparatuur, opgewekt door 100% groene stroom. Een onderdeel van deze efficiënte energie apparatuur is het redundant uitgevoerde noodstroomsysteem, wat meteen wordt ingeschakeld zodra de centrale stroomvoorziening uitvalt. Dit noodstroomsysteem is tot 99% energie-efficiënt, wat inhoudt dat er géén tot bijna géén verlies van energie kan optreden. Dit is dus erg zuinig.

ISO 27001:2017 certificering
Beveiliging van uw servers is onderdeel van onze core business. Daarom is Global-e Datacenter ISO 27001:2017 gecertificeerd. Dit is een belangrijke norm voor implementatie, onderhoud en continue verbetering van beveiligingsmaatregelen. Zo zorgen wij elke dag voor een veilig en duurzaam datacenter.

Datacenter Haansbergseweg (NLRI1)

Watergekoeld koelsysteem
Naast de stroomvoorziening, is koeling een essentieel onderdeel van het datacenter. Voor ons datacenter aan de Haansbergseweg (NLRI1) maken wij gebruik van een watergekoeld koelsysteem. Dit is een duurzaam systeem. Waarom? Bij een buitentemperatuur onder de 17 graden Celsius, kan er gekoeld worden door gebruik te maken van de buitenlucht. En, wanneer de buitentemperatuur onder de 12 graden Celsius is, vindt de koeling volledig plaats door gebruik te maken van de buitenlucht. Er wordt dan géén gebruik gemaakt van compressoren.

Cold-corridor systeem
In de datazaal zelf zorgen wij ook voor een efficiënte en duurzame koeling. Zo maken wij gebruik van het ‘cold-corridor systeem’. Dit houdt in dat alle computerracks zijn geplaatst in afgeschermde en beveiligde paden. Alle niet gebruikte rackruimte wordt afgesloten middels blindpanelen. Zo wordt alleen geïnstalleerde apparatuur goed gekoeld en wordt de koeling efficiënt ingezet.

Datacenter Europalaan (NLRI2)

Adiabatisch koelsysteem
Naast het watergekoeld koelsysteem, maken wij in ons datacenter aan de Europalaan (NLRI2) gebruik van een indirect adiabatisch koelsysteem met een pPue van 1,03.  Hierbij wordt de warme lucht uit het datacenter via een warmtewisselaar gekoeld en zo weer het datacenter ingeblazen in een gesloten systeem. De buitenlucht wordt gebruikt om via diezelfde warmtewisselaar de lucht te kunnen koelen. Deze koelingsmethode is een efficiënt en uiterst duurzaam systeem, dat goed past bij het klimaat van Nederland qua temperatuur en luchtvochtigheid. Zo kunnen we de luchtstromen optimaliseren waardoor we minder energie kwijt zijn aan het koelen van apparatuur.

Hot aisle containment 
In dit datacenter maken wij gebruik van ‘hot aisle containment’, wat zorgt voor een bijzonder hoge kwaliteit klimaatbeheersing met een laag stroomverbruik. Deze koelings-oplossing wordt gebruikt om de efficiëntie te maximaliseren door het koelen en verwijderen van de warmte geproduceerd door data-opslag en verwerkingsapparatuur naar een koelingssysteem te geleiden. Dankzij de geleiding van de warme lucht kan de koelefficiëntie met 30% of meer verhoogd worden, wat mede zorgt voor de pPue van 1,03.