Duurzaamheid bij Global-e Datacenter

Global-e Datacenter is founding member van de Dutch Datacenter Association (DDA). De DDA is de brancheorganisatie voor Nederlandse datacenters en geeft het belang van verduurzaming van de Nederlandse datacentersector aan. Uiteraard vinden wij het als organisatie ook erg belangrijk om op een positieve manier bij te dragen aan een betere wereld. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is daarom onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Hoe komt deze bedrijfsfilosofie tot uiting?

Groene stroomvoorziening
Allereerst maken wij gebruik van de meest energie efficiënte apparatuur. Onderdeel van deze efficiënte energie apparatuur is het noodstroomsysteem, wat meteen wordt ingeschakeld zodra de centrale stroomvoorziening uitvalt. Dit noodstroomsysteem is tot 99% energie-efficiënt, wat inhoudt dat er géén tot bijna géén verlies van energie kan optreden. Dit is dus erg zuinig. En, vanzelfsprekend wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van groene stroom.

Watergekoeld koelsysteem
Naast de stroomvoorziening, is koeling een essentieel onderdeel van het datacenter. Wij maken gebruik van een watergekoeld koelsysteem. Dit is een duurzaam systeem. Waarom? Bij een buitentemperatuur onder de 17 graden Celsius, kan er gekoeld worden door gebruik te maken van de buitenlucht. En, wanneer de buitentemperatuur onder de 12 graden Celsius is, vindt de koeling volledig plaats door gebruik te maken van de buitenlucht. Er wordt dan géén gebruik gemaakt van compressoren.

Cold-corridor systeem
In de datazaal zelf zorgen wij ook voor een efficiënte en duurzame koeling. Wij maken gebruik van het ‘cold-corridor systeem’. Dit houdt in dat alle computerracks zijn geplaatst in afgeschermde en beveiligde paden. Alle niet gebruikte rackruimte wordt afgesloten middels blindpanelen. Zo wordt alleen geïnstalleerde apparatuur goed gekoeld en wordt de koeling efficiënt ingezet.

ISO 27001:2013 certificering
Beveiliging van uw servers is onderdeel van onze core business. Daarom is Global-e Datacenter ISO 27001:2013 gecertificeerd. Dit is een belangrijke norm voor implementatie, onderhoud en continue verbetering van beveiligingsmaatregelen. Zo zorgen wij elke dag voor een veilig en duurzaam datacenter.